JOC — o poveste despre Moldova spusă întregii lumi.

Baletul naţional JOC e o istorie și un prezent. El arată cât de dinamic, complex și ornamentat este folclorul nostru. E expresia vitalității, stihia comunităţii, vigoarea culturii. El e axa la care putem reveni, oricând ne pierdem în vârtejul globalizării, pentru a ne aduce aminte cine suntem.

Dansurile JOC nu sunt spuse cu jumătate de voce, sau în șoaptă. Ele sunt puternic afirmative, ba chiar exclamative. Fiecare dans, inclusiv prin unicitatea costumelor, declară cu o siguranță de neclintit bucuria de viață. Culorile, broderiile, accesoriile — toate participă întru amplificarea experienței emoționale, cognitive, vizuale, senzoriale pe care o obține spectatorul. 

Spectacolul JOC este un caleidoscop la scară umană, compus din mai multe elemente, care de fiecare dată sunt aceleași, dar orice mișcare nouă transfigurează dansul, într-un mod neașteptat, dar la fel de impresionant.

Designer: Veronica Belous
Account manager: Cătălina Marian

Surse adiționale: În cadrul lucrului asupra identității au fost folosite imagini din arhiva JOC, secvențe din filmul „JOC. Energia Vieții”, regizat de Pavel Brăila și imagini de pe unsplash.com pentru plasări ipotetice.