Sala cu Orgă — un spațiu cultural iconic pentru Chișinău

În anul 1978 acest frumos edificiu a devenit casa unui spațiu cultural unic și special. În interiorul ei urma să fie instalată, de către meșteri din Cehia, o orgă, un instrument magnific, ce poate fi admirat și astăzi în sala de concert. El este simbolul acestui spațiu, elefantul din cameră ce nu poate fi neobservat, și principala inspirație pentru identitatea aniversară, a celor 40 de ani de activitate.


Pe lângă cele 4000 de tuburi cu dimensiunea de la 15 cm pâna la 5,5 m în 41 de registre, Sala cu Orgă are o serie de alte comori ce merită să fie scoase în evidență și cunoscute de publicul larg. Noi doar le-am preluat și le-am integrat în identitatea grafică.


Ornamentele de pe tavan au fost efectuate de restauratori din Odesa. Ornamentele scaunelor albe, capitonate cu stofă de catifea au fost poleite de aurari din Sankt-Petersburg, restauratori ai palatelor regale din Petergof și Țarskoe Selo (s-au folosit circa 900 g de aur). Candelabrele din cristal preţios, de Bohemia, au fost executate de meşteri din Cehia.

Deși colaborarea noastră a pornit de la evenimentul aniversar, pe parcursul proiectului am ajuns să realizăm un adevărat rebranding pentru acest spațiu frumos. 


Suntem mândri să fim investiți cu încrederea celor ce administrează această instituție. Le mulțumim pentru deschidere și gândire vizionară, pentru abilitatea de a înțelege și de a se adapta societății moderne, păstrând eleganța secolului trecut.