Chișinăul așa cum îl știm noi.

Imaginea Chișinăului din vederile poștale sau în ghiduri turistice standart ilustrează, de obicei, clădirea primăriei, catedrala sau arca de triumf, dar pentru noi, cei ce trăim aici, Chișinăul are cu totul alte forme.

O mare parte a orașului a fost construită în perioada anilor ‘70 în stilul socialismului modernist. Clădirile ridicate în acea perioadă se deosebesc prin linii drepte, facturi și ritmuri geometrice. Arhitectura de atunci influențeazaă 80% din dinamica orașului. Astăzi aceste construcții au fost depășite de timp și au devenit parte din istorie, puncte de curiozitate pentru turiștii din Vest.

Pentru locuitorii acestui oraș însă ele sunt mai mult decât atât. Acestea sunt formele care conturează orașul. Pe lângă aceste clădiri trecem în fiecare zi de mai bine de 40 de ani, o viață. Ele au fost aici tot timpul, în jurul lor ne-am construit poveștile. Povești pe care nu le putem găsi decât în arhivele personale, pe care le purtăm cu toții în suflet, în scrisori, în albume de fotografii.

A cunoaște istoria înseamnă a ne cunoaște pe noi înșine.

Ilustrație și design: Inga Ciumac