Violența împotriva copiilor este un subiect grav. Un fenomen aproape invizibil, dar foarte prezent și tăios. A fost făcut public primul studiu național la acest subiect, efectuat cu suportul USAID, Guvern, IOM Moldova, CDC și Together for Girls, cu implicarea valoroasă a [imas].

Noi am avut grijă ca el să fie ușor de citit, chiar dacă nodul în gât nu dispare. Chiar pe copertă abia sesizabil, dar foarte prezent, ca și violența, apare titlul.

Studiul poate fi vizualizat aici.

Conceptul vizual operează prin copertă, tipografică și culori într-o formă expresivă, care totodată fin sugerează complexitatea și seriozitatea conținutului.


Titlul mare, embosat pe copertă este foarte prezent, dar totodată greu sesizabil de la prima vedere, la fel ca și problematica violenței abordată în lucrare.

Familiile de garnituri The Rigid Square, TT Squares și JAF Lapture, contrapuse ca stilistică vizuală sunt o paralelă de design cu confruntările între datele și oamenii din lucrare. Pe de o parte avem elemente reci și tehnice, iar pe de altă parte – elemente calde și umane caligrafice.


Cuvintele-cheie marchează teme pe margini, tăiate, cu vizibilitate incompletă, exact ca și tematica lucrării - incomodă, ascunsă și tăioasă.